Login

NIEUWS

  • Kotug Smit Towage

    Kotug Smit Towage   Kotug Smit Towage Toonaangevend in veilige havensleepdiensten Onze passie is het veilig assisteren van schepen en dat doen we alles bij elkaar opgeteld al 350 jaar...
    12.02.2019 Lees verder »
  • Bedrijfsleven doet Nederland ambitieus logistiek aanbod

    Bedrijfsleven doet Nederland ambitieus logistiek aanbod   Het bedrijfsleven, waaronder VRC, wil met een gezamenlijk programma het hele logistieke systeem extra competitief, duurzaam en veilig maken. Bedrijven willen graag internationaal concurrerend blijven en...
    11.02.2019 Lees verder »

Cargadoor

DE ROTTERDAMSE HAVEN
Want heel veel van die spullen komen via de Rotterdamse haven aan in ons land. In miljoenen containers op duizenden schepen en tankers. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Cargadoors zorgen er voor dat al die spullen en al die schepen op tijd vertrekken, en veilig en op tijd aankomen. In de Rotterdamse haven of waar dan ook.

Dat doen ze door goede contacten te onderhouden met alle betrokkenen: met exporteurs en importeurs, met rederijen en transportbedrijven, met douane en politie, met scheepskapiteins en vrachtwagenchauffeurs. Een cargadoor is ook steeds alert, kan goed communiceren en samenwerken, en allerlei grote en kleine problemen oplossen.

VERSCHILLENDE FUNCTIES
Niet iedere cargadoor doet hetzelfde werk. Cargadoor is ook een verzamelnaam voor een reeks verschillende functies. Wat je precies gaat doen is afhankelijk van het bedrijf waar je voor gaat werken. Voor een reder die containers vervoert of een klant met bulkschepen en tankers. Voor de shipping division van een groot bedrijf of het operational management van een klein bedrijf. Voor een internationaal bedrijf of een lokaal bedrijf.

KEUZE GENOEG!
Bij de één hou je je bijvoorbeeld alleen maar bezig met containers, bij een ander alleen met olie en ertsen. Bij de één ben je verantwoordelijk voor nieuwe klanten of voor de berekening van de tarieven, bij een ander regel je alles, het hele vervoer van klant naar klant. Bij de één gaat er lading van Tokio naar Timboektoe, bij de ander van Madrid naar München. Keuze genoeg dus!

Wil je weten wat al die verschillende cargadoors de hele dag doen? Lees de interviews op deze site.

VERSCHILLENDE FUNCTIES
Binnen het vakgebied van de cargadoor kom je verschillende functies tegen:

Commercieel
Verkoop binnen- of buitendienst

Operationeel
Waterklerk, transportplanner of equipmentplanner

Customer service
Reserveringen en boekingen, afleveringen en documentatie

Ondersteunende functies
Douane-declarant, systeembeheerder, boekhouder, debiteurenbewaker