Skip to main content

VRC-LEDEN ALS
KETENREGISSEUR.

Onze leden vertegenwoordigen meer dan 90% van de zeegaande schepen die de haven van Rotterdam aanlopen.

Neem contact opBekijk onze leden

BELANGENBEHARTIGER VOOR ROTTERDAMSE CARGADOORS.

Over ons

De VRC bewaakt en behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cargadoors in de Rotterdamse haven. Daarbij wordt de gebundelde expertise van zowel de leden, als van de geassocieerde leden ingezet. In allerlei verbanden; bij actuele kwesties; voor korte en lange termijn. De VRC levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de toekomst van de Rotterdamse haven.

ONZE
THEMA’S.

De verschillende overheidsinstanties controleren aan de grens vervoersmodaliteiten en lading. Controles dienen om verschillende redenen uitgevoerd te worden, echter processen dienen zo ingericht te worden zodat het logistieke proces zo min mogelijk negatief beĆÆnvloed wordt.

Meer info

Samen met Havenbedrijf Rotterdam / Divisie Havenmeester dient gewerkt te worden aan een betrouwbare, effectieve en efficiƫnte haven voor de korte en lange termijn. Grenstoezicht en nautische dienstverleners spelen hierbij een cruciale rol.

Meer info

De concurrentie tussen de verschillende Europese havens is sterk. Het is daarom van cruciaal belang dat de afwikkeling van de containertransporten efficiƫnt en effectief afgehandeld wordt.

Meer info

Een goed functionerend Port Community Systeem is van cruciaal belang bij het voldoen van de meldplicht aan de verschillende overheidsinstanties aan de ene kant en het hergebruik van data binnen de totale logistieke keten aan de andere kant.

Meer info

De invloed van de Europese Commissie en de Nederlandse overheid is groot op de verschillende wetgevingen welke betrekking hebben op de scheepvaart in het algemeen en cargadoors-werkzaamheden specifiek.

Meer info

De werkzaamheden van de cargadoors veranderen in een rap tempo. Sommige van oudsher typische cargadoorsactiviteiten zullen veranderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit betekent ook dat er andere competenties van het personeel worden verwacht.

Meer info

DE KRACHT VAN DE VRC-LEDEN.

Samen staan we sterk en vertegenwoordigen we de grote meerderheid van alle scheepsaanlopen in de Rotterdamse haven. VRC is de schakel in de haven tussen wal en schip!

BELANGENBEHARTIGING

Behartigen van de belangen van de leden internationaal, nationaal en Rotterdamse haven specifiek.

ADVISERING

Adviseren van leden over nieuwe ontwikkelingen in het algemeen en verschillende wetgevingen specifiek.

VERBINDING

Bijeenbrengen van de verschillende stakeholders, zowel formeel als tijdens informele netwerkbijeenkomsten.

ZOEK EEN VRC-LID.

Search
Generic filters
Search in excerpt
Welke leden zoekt u?
Nieuws
Terugblikken
Vacatures

BEKIJK DE NIEUWSTE
VACATURES.

Wil jij ook in de dynamische Rotterdamse haven werken? Onze leden hebben altijd gave vacatures en maken graag kennis met je.

Alle vacatures
9 februari 2024 in Vacatures, ZIM Netherlands B.V.

ZIM Netherlands – Customer Service Coordinator

To support our great Customer Service department in our Benelux organization we are looking for an all round professional with at least 5 years of professional experience either with forwarding…
Read More
1 februari 2024 in Vacatures, Yang Ming (Netherlands) B.V.

Yang Ming (Netherlands B.V.) – Assistant Manager Customer Service Export

Yang Ming (Netherlands) BV zoekt een proactieve en enthousiaste collega, die graag een nieuwe uitdaging aan wil gaan bij ons team op de Customer Service Export afdeling. Het betreft een…
Read More
29 augustus 2023 in Nautilus Port Services B.V., Vacatures

Nautilus Port Services B.V. – Waterklerk / Marine Operator

Nautilus Port Services is op zoek naar talent voor de functie van Waterklerk / Marine Operator voor onze kantoren in Rotterdam en Amsterdam.
Read More

NIEUWS & UPDATES.

Nieuws
30 november 2023

VRC roept aandeelhouders Havenbedrijf op om snel duidelijkheid te geven over definitieve invulling CEO positie Havenbedrijf Rotterdam

VRC roept aandeelhouders Havenbedrijf op om snel duidelijkheid te geven over definitieve invulling CEO positie Havenbedrijf Rotterdam.
NieuwsVakkennis & Training
30 november 2023

VRC lanceert ‘Cargadoor Worden’ campagne – Enthousiasmeren en inspireren jeugd voor de haven

Hiervoor is de gloednieuwe website cargadoorworden.nl ontwikkeld. Met de campagne beoogt de VRC de jeugd te inspireren en enthousiasmeren voor een loopbaan in de Rotterdamse haven.
Close Menu